08 de novembre 2000

L’acord Bertelsmann-Napster

Com ja deveu saber, el grup editorial Bertelsmann (propietari de BMG) ha arribat a un acord amb l’empresa Napster per tal que aquesta desenvolupi una nova versió del programa. En resum, Bertelsmann fa un préstec a Napster a canvi que la nova versió sigui de pagament i així es garanteixi que es respectaran els drets d’autor. Per la seva part, Bertelsmann posaria tot el seu catàleg musical al servidor de Napster i tindria opció a comprar una part de l’empresa. A més, la multinacional ha anunciat que retirarà la seva denúncia contra Napster un cop estigui llesta la nova versió.

La notícia, que ja era previsible, ha fet que la situació de Napster canviï de la nit al dia. D’una banda, aquesta operació pot fer que Napster se’n surti millor als tribunals ja que està demostrant les seves “bones intencions” de cara a la indústria. Però pel que fa als seus milions d’usuaris, la nova política de Napster s’ha rebut com una autèntica gerra d’aigua freda. Alguns ja han dit que deixaran d’utilitzar Napster, altres afirmen que se senten traïts i la majoria ha anunciat que buscarà un altre sistema (gratuït) per intercanviar els seus MP3.

Si tot això tira endavant, sembla evident que les altres multinacionals s’acabaran afegint a l’acord amb Napster. Però també està clar que s’estarà “desvirtuant” l’essència del programa. Napster és una empresa i no una ONG i, per tant és lícit que intenti treure’n beneficis. Però s’equivoquen en una cosa. Encara que sembli increible, el futur de Napster ja no depèn dels tribunals sinó de la reacció dels seus 32 milions d’usuaris. I a aquests no els costarà gaire girar l’esquena al programa que durant l’últim any ha simbolitzat la llibertat a internet.

Per tant, fixeu-vos en la paradoxa: al final, la indústria haurà aconseguit acabar amb Napster a través dels pactes i no amb les denúncies. Però, en qualsevol cas, no aturaran els intercanvis de MP3.

1 comentari:

so8popl83s ha dit...

If the system has a device path, the simulation operate can be used to examine Shower Caps the correctness of the program. If the enter program must be modified, the working mode selection change should be positioned in the editing position. For example, CNC turning makes it attainable to fabricate "complex external and internal geometries, including the technology of various threads." This value consists of shipping price, export and import duties, insurance coverage, and any other bills incurred throughout shipping to a location in France agreed with you as a purchaser. No other obligatory prices could be added to the delivery of a Haas CNC Product. Feature prices could be reduced by solely using tolerances when strictly needed, removing all textual content & lettering, and avoiding multiple of} surface finishes.