02 de març 2009

Buscant defectes a Spotify

Que ja és difícil. Començo aquest post aclarint que sóc un fan absolut de Spotify i totalment conscient que el que escriuré em costarà alguna discussió. En fí, però tampoc em sembla lògic que aquest servei només rebi elogis per tot arreu i per tant faré una mica d'advocat del diable:
  • No pots descarregar la música. Imagineu com seria si poguéssis descarregar les playlists al reproductor de MP3 per escoltar-les al cotxe, al tren... Ja sé que això generaria conflictes amb els artistes i les discogràfiques però potser podrien incorporar alguna cosa similar a la versió de pagament.
  • No hi ha els Beatles! Ho dic seriosament. Absències tan destacades com aquesta desmereixen el servei. En altres casos pots escoltar alguna cançó aïllada però no els àlbums complets. Aquí hi ha terreny per millorar.
  • La llista d'estils és massa simple. Em refereixo a l'apartat "Radio", que potser no és precisament un dels punts forts de Spotify. Hi falten estils. I es poden produir combinacions impossibles com "Techno dels anys 50". 
  • Els "Top Hits" de cada artista són molt estranys: Per mi que en alguns casos se'ls inventa directament. 
  • Algun dia s'acabarà. És massa bonic per ser veritat. Malgrat que semblen tenir-ho tot lligat, algun dia un executiu del sector discogràfic decidirà que Spotify perjudica el seu negoci i començarà la persecució. El pitjor serà que ja ens hi haurem acostumat.
I prou. No li trobo més defectes. Em nego a posar la publicitat com a aspecte negatiu del servei. Com a tothom em toca la moral sentir un anunci de Telepizza entre dues cançons que m'agraden, però si tant em molesta ja existeix la opció de pagament sense publicitat. 

En fí, que Spotify és bo, molt bo. 

3 comentaris:

Andreu Sala ha dit...

M'encanta el teu article!!!!

Antonio García Pérez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Albert Que ha dit...

Jo no faig anar cap dels dos programes, però no tothom el veu tant maco com tu, Ferran.
http://blogs.ccrtvi.com/bitologies.php?itemid=24603